Teamleden

 

Caroline van der Maas-Nijs

In 2010 ben ik gestart met de musical-theaterschool Mille Stelle (duizend sterren). Er zijn sindsdien al ruim driehonderd kinderen geweest die zich ster hebben gevoeld in de verschillende mooie musicals en producties die wij met elkaar op de planken hebben gezet. Door dit succes ontstond de wens om ook kinderen die te maken hebben met een ziekte of bij wie het leven "emotioneel op de kop staat" een plek op het podium te geven en zich een ster te laten voelen. Met fantastische, professionele docenten kunnen alle kinderen nu genieten van theater in brede zin."Even je zorgen vergeten, kind kunnen zijn, je talenten ontdekken binnen je eigen mogelijkheden. En als het lukt om kinderen te laten voelen waar hun kracht zit, dan is dat heel bijzonder.

Wessel Braaf

theatermaker en regisseur

“Theater is een manier om jezelf te uiten en iets te vertellen wat je normaal niet kan vertellen, een manier om zelf centraal te staan en toch onderdeel uit te maken van een groter geheel, een manier om je jezelf en je omgeving beter te begrijpen.”
Wessel Braaf is te vinden bij alles wat met theater te maken heeft. Hij speelde, zong en danste bij verschillende toneel- en musicalverenigingen en hielp al snel bij het geven van zang- en dramalessen. Wanneer hem gevraagd werd: “Wat wil je worden?”, antwoordde hij volmondig met: “Alles!”. Daarom volgde hij de opleiding tot docent theater aan de NHL in Leeuwarden waar hij naast docent is opgeleid tot acteur, regisseur, theatermaker en trainingsacteur.
Omdat tijdens zijn lessen en workshops kinderen altijd centraal staan, ongeacht het niveau, sluit de visie van Stichting Mille Stelle ontzettend goed aan bij de werkwijze van Wessel. En met flexibiliteit, plezier en humor als hoofdingrediënten, is er altijd een podium waar wanneer nodig hele serieuze en gevoelige thema’s de revue kunnen passeren.

Lilly Scholten

Het lesgeven aan de kinderen die net dat beetje extra nodig hebben is een les waarin je iets dieper kijkt en de tijd neemt om juist dat te geven wat ze nodig hebben om te bloeien. Door middel van holistische kinderyogatherapie, de yogahoudingen, visualisaties, dans en creativiteit vindt het kind altijd de weg naar zelfvertrouwen. Ik ben er trots op deze lessen binnen Mille Stelle te mogen geven aan de kinderen met special needs, waarin ze spelenderwijs de kracht weer vinden vanuit hun eigen unieke ik. Ik ben dankbaar en blij om nu al mijn ervaring en passie te kunnen delen met alle leerlingen en ze de danstechniek te mogen bij brengen. maar boven alles staat het plezier in dans altijd voorop … want dansen is durven dromen met je voeten en elke stap die je zet te volgen met je hart.

Simone Dekker

“Spelenderwijs op zoek naar je eigen stem, fysiek en creativiteit. In elk kind zit een kunstenaar en in de lessen en workshops zijn wij docenten er om samen met de kinderen deze kunstenaar te laten bloeien. Zingen is beleven van je tenen tot aan je kruin en in mijn lessen probeer ik een stukje van mijn grootste passie mee te geven. Er is bijna niets mooier dan dat je een kind ziet genieten en de ruimte kan geven om even alles van zich af te schudden.


Daniel Sandu

Mille Stelle biedt – op een persoonlijk en veilige manier aandacht – ruimte in de creatieve ontwikkeling van het kind als van de docent. Ieder kind is een kunstenaar en wij als docenten gaan proberen om hun talenten en passie te laten ontplooien. Denken Durven Dan Doen. Wij geven les in wie we zijn. Mille Stelle is een familie. Daniel Sandu eerste contact met de danswereld was in 1971 in Boekarest. Hij zegt hierover: ” ik was meteen enthousiast en kan sindsdien niet meer stilzitten als ik muziek hoor. Uiteindelijk ben ik gaan dansen bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam en heb dat 9 jaar gedaan”. Dansen is zijn passie en die brengt hij graag over op anderen, zoals aan de kinderen van de musical-theatergroep van Mille Stelle.Chris Colley

percussionist

“Naast mijn werkzaamheden als uitvoerend muzikant, vind ik het belangrijk dat ik mijn talent ook inzet voor zaken waarbij het niet alleen om mij, maar ook om anderen gaat. Zodoende geef ik al vele jaren workshops aan kinderen op speciaal onderwijsscholen en instellingen. Toen Caroline van der Maas mij vroeg om voor Mille Stelle aan de slag te gaan met de workshop “special need” twijfelde ik geen moment. Inmiddels heb ik via Mille Stelle een workshop djembé geven aan kinderen met diabetes en deze hadden we afgesloten met een prachtige voorstelling voor ouders, familie en medewerkers van het ziekenhuis. Muziek maakt blij!”

Mena LeilaKalani

werelddanseres en choreograaf

Mena Leila Kilani gaat dansend door het leven. Na haar studie aan de VU is zij de werelddansdocenten opleiding in Rotterdam gaan volgen en daarna full-time danseres en dansdocente geworden. Nu kan ze haar enthousiasme en blijheid doorgeven aan kinderen, tieners en volwassenen. Werken bij Mille Stelle is niet alleen lesgeven in dans, muziek en theater. De kinderen krijgen een hele middag gezelligheid, leren samenwerken en gaan met vrolijke energie de deur uit. Of je nu een komische Jim Carrey bent of een verlegen Sneeuwwitje, iedereen wordt gezien en krijgt de kans zich te ontwikkelen.

Wim van Bokhorst

Mille Stelle geeft precies aan waar ’t om gaat: Caroline krijgt ’t voor elkaar om duizenden momentjes te creëren waarin kinderen in al hun talenten schitteren.
Ik vind ’t mooi om daar af en toe aan te mogen meedenken en -doen vanuit mijn werk als educatief ontwerper, verhalenverteller en transitieregisseur.Karin Brinkman

Het is geweldig om voor Mille Stelle een bijdrage te leveren. Samen met Caroline bedenken we creatieve ideeën, we vullen elkaar aan en versterken elkaar waardoor er een prachtig eindresultaat ontstaat. Ik vind het fijn dat ik mijn hobby verder kan ontwikkelen bij het maken van de posters /flyers /toegangskaartjes/decors en het bouwen van de websites Mille Stelle.nl en Stichting Mille Stelle. Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen even belangrijk gevonden wordt bij Mille Stelle.Josie Huigsloot

Als ik aan Mille Stelle denk, denk ik aan een plek waar ieder kind mag zijn wie hij/zij is. Een plek waar elk kind gezien wordt en zijn talenten kan ontwikkelen! Het contact met de kinderen is echt uniek en maakt ook dat de kinderen zich thuis voelen en binnen die veilige sfeer zichzelf durven te laten zien. Al zo veel kinderen heb ik zien groeien in hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het is een feest om hier aan mee te mogen werken!

Marijn van der Maas

Stichting Mille Stelle biedt kinderen een kans voor wie de wereld er een stuk anders uit ziet dan het doorsnee kind. Toch kunnen zij zich hier weer even onbezorgd vrij laten in de workshops en zo zich weer even voelen zonder ziekte of zorgen . Het is een mooi initiatief waar altijd hard aan gewerkt wordt. Iedere workshop heeft weer een eigen idee en verhaal, dit maakt het voor kinderen telkens weer bijzonder om mee doen.

Nicky van der Maas

Mille stelle zorgt ervoor dat kinderen aan iets anders denken dan aan hun zorgen. Ze zijn bezig met samenwerken, zichzelf creatief ontwikkelen en luisteren. Ik zag dit ook bij de Diabetesdag. De kinderen deden mee met workshops en stonden op het podium voor publiek. Toneelspelen, op de djembe spelen en genieten met elkaar. De echte kinderlijke blijheid die je dan bij kinderen ziet is echt waar Mille Stelle voor staat. Ik gun elk kind om zo'n dag met Mille Stelle te hebben wat er ook aan de hand is.